SSU Master Plan Revision

Link to Campus Master Plan History page

Link to Master Plan Revision Process page

Link to Current Master Plan Revision Proposal page

Link to the Master Plan Revision Goals page

Link to the Community Outreach page

Link to the Issues and Comments page

Link to the Comments and Responses page

Link to the Master Plan Revision homepage

Parking and Vehicular Circulation

(Click on graphic above for full sized image - size 218k, estimated download 61 sec. with 28.8 modem)

The proposed Master Plan Revision includes changes to the Master Plan's vehicular circulation component. This element of the Master Plan is important to the experiences of both the campus community and visitors. It requires considering both efficiency and convenience for vehicular traffic and promoting a pedestrian orientation for the campus.

Parking is a source of controversy on virtually all university campuses. The proposed Master Plan has substantial consequences for the provision of parking on the SSU campus

Issue 9: Ensure that new North Entry is appropriately integrated into campus

Proposed design responses:

  • Continue row of trees on North Entry road into central campus
  • Site new classroom/laboratory/office buildings along continuation of North Entry road to reinforce academic image of campus
  • Pay careful attention to design of future physical education facilities, to ensure that their design will support the continuation of North Entry Road.

Issue 10: Locate parking to support goals of safety, convenience, and supporting pedestrian orientation.

Proposed design responses:

  • Create a major parking lot adjacent to the Music Center. This new "North Lot" would decentralize parking and ease traffic congestion at peak hours. It will provide especially good access to northern portions of campus and commencement lawn, and will be as close to the central campus core as parking lots on the south side of campus.
  • Eliminate most parking from the central campus core, supporting central campus core as a pedestrian-oriented area.
  • Reduce width of roadways and provide a turnaround for general traffic at entry plaza to Sauvignon Village. Provide only restricted parking beyond this point.
  • Move secondary athletic field to new location south of Redwood Circle, to serve both secondary field and stadium.

Issue 11: Facilitate "shared use" of parking facilities, to increase efficiency and promote convenience.

Proposed design responses:

  • Design the new "North Lot" to reflect opportunities for shared use between Music Center activities and other campus activities that typically occur at different times.

Comments? Please provide any thoughts you have about comments made to the New Classroom/Laboratory/Office Facilities proposal, or responses to said comments, by filling out this form.

The comment period has now ended.
No new updates will be made to the website

To see the comments that have been made, follow
the link at the bottom of this page

 

 

 

Return to the Master Plan Revision Proposal page.

Return to the Issues page.

See the Comments and Responses for this issue.